sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Profiterol


Profiterolul era unul dintre cele mai selecte si solicitate deserturi de duminica in vremea adolescentei cand ieseam in oras cu prietenii. 
Mai ales ca nu se servea in toate cofetariile. 
E un picut de munca, dar merita din plin efortul.
Pentru acest desert ne sunt necesare choux-uri, inghetata, un sirop de ciocolata, frisca si fructe confiate

Choux-uri
Ingrendiente:
125 ml apa, 45 gr unt,un praf sare, un praf zahar, 75 gr faina, 2 oua

Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu untul taiat cubulete.
Cand fierbe se adauga toata faina odata si se amesteca repede cu telul pana avem o pasta omogena si fina. 
Se da deoparte, se lasa putin la racit apoi se adauga cate un ou amestecand bine sa se incorporeze bine.


Se pune compozitia intr-un push si se pun gramajoare pe tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.


Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute cat sa fie aurii. 
Se lasa la racit in cuptor.


Crema de vanilie am preparat-o ca aici 
Sosul de ciocolata: 
1 ciocolata amaruie se topeste pe bain marie si se amesteca cu 200 ml frisca lichida sau montata.

Montare profiterol:  
Se taie capacele si se umplu choux-urile cu crema de vanilie, se aseaza cate 3 in cupa sau farfuria in care servim, se pun deasupra bile de inghetata, iar in varf un alt choux umplut. 
Se orneaza cu frisca, se toarna sos de ciocolata deasupra, apoi cateva fructe confiate si fulgi de ciocolata.


A fost o minunatie de desert mai ales ca nu l-am mai servit de ani buni.
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu