joi, 12 iunie 2014

Tarta pâte brisée cu cirese si crema pastelera





Bine v-am gasit!

Cum e luna cireselor, va invit la o tarta cu cirese, racoritoare si perfecta pentru o zi calduroasa de vara!

Baza crocanta impreuna cu crema aromata si fructele proaspete, este o combinatie irezistibila in orice moment al zilei.

Poate vi se va parea prea complicat, dar va asigur ca merita sa incercati, macar si pentru a manca sanatos.
Tot ceea ce gasiti de cumparat poate parea mai atractiv, dar nu va imaginati ce se poate ascunde in spatele cosmetizarii din vitrine.

Dar sa incepem lucrul, ca ne intindem la vorba si cum spune zicala:
"vorba lunga, saracia omului" :))

In primul rand spalam ciresele, scoatem coditele si samburii si le lasam in asteptare.
Cantitatea e la alegere, cca ½ kg.

Ingrendiente aluat
pâte brisée :


Aluatul
pâte brisée este extrem de usor de preparat si deasemenea cu doar doua ingrendiente de baza:
300 gr faina, 150 gr unt gras, 9 linguri apa rece, un praf sare, 1 lingurita zahar (optional).

Mod de preparare:

Faina se cerne intr-un castron si se amesteca, cu untul rece, taiat bucatele.




Se folosesc degetele sau mixerul dupa dorinta, dar nu se framanta mult.
Dupa ce am obtinut o compozitie, nisipoasa fara nici o legatura, se adauga apa rece si se omogenizeaza, cu mainile sau mixerul. 
Necesita cateva minute, pana obtinem un aluat compact, pe care-l invelim in folie alimentara si-l dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.




Din aceasta cantitate, eu am facut 2 tarte in tavi de 24 cm.
Se tapeteaza tavile cu unt si faina, 




se intind doua foi rotunde, se ruleaza fiecare pe sucitor si se acopera tavile.




Aluatul trebuie sa acopere peretii tavii, se preseaza un pic, se dau gauri cu o scobitoare, pentru a nu se ridica si se coace la 180 grade C, cca 15-20 minute, pana este usor rumen si uscat. 
Timpul depinde de fiecare cuptor.
Cand e gata, se lasa un pic la racorit si apoi se muta cu grija pe un gratar.

Ingrendiente crema pastelera rápida:

100 gr zahar, 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 50 gr amidon de porumb, un praf sare, esenta de vanilie, rom, portocale, dupa dorinta, 30 gr unt.

Mod de preparare:

Laptele cu zaharul si esentele se incalzesc pana la punctul de fierbere.
Se lasa la racorit si separat se amesteca galbenusurile cu amidonul si sarea.
Se adauga in laptele cald si se omogenizeaza cu un tel.
Se pune din nou pe foc mic si se amesteca continuu, pana obtinem consistenta dorita.
Se da deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza.




Gelatina:

7 foi de gelatina, se pun la muiat in apa rece.
Dupa 10 minute se scurge bine si se adauga in 200 ml suc de fructe incalzit.
Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Montare tarta:

Intre timp coaja de tarta s-a racit.
O asezam din nou sau nu, in tava si o umplem cu crema pastelera.
Asezam ciresele deasupra si acoperim toata suprafata cu gelatina.
Introducem tarta la frigider si dupa 1-2 ore putem servi.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu