marți, 21 mai 2013

Cartofi Hasselback



Aceasta modalitate de a prepara cartofii, este de provenienta suedeza.
Modul de taiere si aromatizarea lor, le da un aspect si o aroma foarte interesanta si delicioasa.
Dar sa vedem ce ne trebuie si cum se prepara acesti cartofi.

Se aromatizeaza dupa gustul fiecaruia, cu diverse ierburi aromate si alte ingrendiente.
Se pot servi ca atare sau ca si garnitura.


Ingrendiente:

pentru 4 persoane

4 cartofi noi mari, 1-2 cepe rosii sau albe, 4 foi de dafin, sare, cimbru, ulei de masline, boia
( dulce sau iute, optional ), un amestec de 5 soiuri de piper, 4 felii de bacon


Mod de preparare

Cartofii se spala bine, se usuca si se taie felii, dar cu atentie sa nu se desprinda feliile intre ele.
Se aseaza cartoful intre 2 betisoare pentru frigarui, pentru ca lama cutitului sa nu ajunga sa taie cartoful pana in partea de jos.
In acest fel, feliile vor ramane unite.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii taiati.
Intre felii se aseaza cate o foaie de dafin, se ung feliile cu ulei, se sareaza dupa gust si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 grade C.

Dupa cca. 30 de minute, se scoate tava din cuptor si se condimenteaza cartofii, se adauga ceapa taiata julien intre felii, apoi feliutele de bacon taiate.
Se ung cartofii cu uleiul scurs in tava si se introduc din nou in cuptor pana sunt patrunsi si rumeniti.
Cine doreste sa fie mai crocanti, poate presara deasupra fiecaruia, pesmet, dupa ce i-am uns cu ulei.
Cand se scot din cuptor, dupa gust se mai poate presara deasupra branza rasa sau boia dulce, apoi se lasa cateva minute la gratinat.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu