sâmbătă, 18 mai 2013

Budincute cu aroma de portocala si lamaie/ Pudding con sabor a naranja y limón





Acest desert este un deliciu racoros si simplu de preparat, iar aromele se pot schimba in functie de gusturi.

Reteta am gasit-o pe blogul Laurei A, dar am adus unele modificari.
Multumiri pentru idee, Laura.


Ingrendiente:

1 l lapte, 22 gr gelatina foi, 15 picaturi indulcitor lichid, sucul de la 2 portocale, 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie, 1 lingura esenta de vanilie.


Mod de preparare:

Se incalzeste 200 ml lapte, pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se adauga sucul de portocale, coaja de portocala, lamaie si vanilia. 

 
Se acopera si se lasa la racit 2-3 ore.


Gelatina se pune la in apa rece pentru 10 minute.




Peste restul de lapte, se strecoara compozitia de lapte care a stat la racit, adaugandu-se indulcitorul.
  
Se amesteca si se incalzeste, fara a se fierbe.

Se da deoparte si se adauga gelatina scursa bine, amestecand pana la omogenizare. 

Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna in forme de marimea si forma dorita.
Eu am folosit formele de silicon pentru cupcakes.



Se da la frigider pentru cateva ore, pana au obtinut destula consistenta. 
Se intorc pe farfurioara, se orneaza si se servesc.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu