Un tortulet rapid preparat in weekend in Marbella :))
Un pastel rapidamente preparado este fin de semana en Marbella :))
Un pastel rapidamente preparado este fin de semana en Marbella :))
Fiind si un sarbatorit in zona, placerea a fost de partea mea sa prepar ceva dulce.
Como en area habia un famoso :)) fue un placer para mí que preparar algo dulce.
Como en area habia un famoso :)) fue un placer para mí que preparar algo dulce.
Magazinele fiind inchise n-am avut multe ingrendiente la dispozitie, dar a fost foarte bun si gustos.
Las tiendas están cerradas y no tuve muchos ingrendiente disponibles, pero era muy bueno y sabroso.
Blat de baza:
Acest blat este unul foarte simplu, pe care-l folosesc adesea cand vreau ceva rapid.
Esta masa es muy simple, que utilizo a menudo cuando quiero algo rapido.
Acest blat este unul foarte simplu, pe care-l folosesc adesea cand vreau ceva rapid.
Esta masa es muy simple, que utilizo a menudo cuando quiero algo rapido.
Ingrendiente:
6 oua, 250 gr zahar, 1 canita ulei, 1 cana jumatate cu faina, 1 praf de copt, mirodenii.
6 huevos, 250 gr azucar, 1 taza pequeña aceite, 1 1/2 harina, 1 sobre levadura, esencia de ron y vanilla.
Mod de preparare blat:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate pana la punctul de bezea.
Se adauga galbenusurile pe rand, uleiul, mirodeniile, faina si praful de copt.
Se toarna in forma rotunda tapetata cu unt si faina si se coace la temperatura medie timp de 40 minute.
In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul.
Se incearca cu scobitoarea.
Se lasa la racorit apoi se rastoarna cu fata in jos pe o suprafata dreapta.
Batir las claras hasta punto de nieve,
agregue el azúcar y batir hasta que llegue a punto merengue.
Añadir las yemas una a la vez, el aceite, especias, harina y polvo de hornear.
Mezcla bien y vierta todo en un molde redonda untado con mantequilla y la harina y hornear a temperatura
media durante 40 minutos.
Mezcla bien y vierta todo en un molde redonda untado con mantequilla y la harina y hornear a temperatura
media durante 40 minutos.
Crema de vanilie:
3 oua, 1 pahar zahar, 3 linguri faina, 500 ml lapte, 2 plicuri vanilie sau esenta, 3 lingurite unt.
Crema pastelera:
Crema pastelera:
3 huevos, 1 vaso azucar, 3 cucharadas harina, 500 ml leche, 2 sobres vanilla o esencia, 3 cucharaditas
mantequilla.
mantequilla.
Mod de preparare crema:
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la incalzit.
Calentar 250 ml leche.
Calentar 250 ml leche.
Separat intr-un castron se bat ouale cu un praf sare.
En otro tazón batir los huevos con pizca de sal.
En otro tazón batir los huevos con pizca de sal.
Se adauga zaharul amestecat cu faina pentru a nu face cocoloase, laptele rece si se amesteca bine.
Agregar el azúcar mezclada con la harina para hacer, sin grumos, la leche fría y mezclar bien.
Agregar el azúcar mezclada con la harina para hacer, sin grumos, la leche fría y mezclar bien.
Se adauga tot in vasul cu lapte de pe foc amestecand energic pentru a nu se prinde.
Agregue todos la leche del fuego revolviendo vigorosamente para que no se pegue.
Agregue todos la leche del fuego revolviendo vigorosamente para que no se pegue.
Se tine pe foc mic sau bain-marie amestecand continuu pana se leaga bine.
Mantenga el fuego lento revolviendo o baño maría hasta que se unen.
Mantenga el fuego lento revolviendo o baño maría hasta que se unen.
Se da deoparte si se adauga untul si vanilia omogenizand bine.
Ponga a un lado y añadir la mantequilla y la vanilla homogenizar bien.
Gem de caise
Mermelada de albaricoque
Mermelada de albaricoque
Glazura:
2 ciocolate Milka plus 3 linguri lapte.
Ciocolata se topeste impreuna cu laptele pe bain marie
Glaseado:
2 chocolate Milka, mas 3 cucharada de leche.
Ciocolata se topeste impreuna cu laptele pe bain marie
Glaseado:
2 chocolate Milka, mas 3 cucharada de leche.
Chocolate con leche se funde con el baño maría
Montare tort:
Montaje:
Se taie blatul in doua pe orizontala.
Corte la masa por la mitad horizontalmente.
Corte la masa por la mitad horizontalmente.
Se insiropeaza primul blat cu suc de portocale si se acopera cu crema de vanilie.
Humedecer la parte de abajo de la corteza, con el jugo de naranja y cubrir con crema de vainilla.
Humedecer la parte de abajo de la corteza, con el jugo de naranja y cubrir con crema de vainilla.
Se unge deasupra cu gem de caise.
Untar encima con la mermelada.
Untar encima con la mermelada.
Se acopera cu al doilea blat, se insiropeaza si se acopera cu glazura de ciocolata.
Cubrir con la segunda corteza, humedecer con jugo de naranja y cubrir con glaseado de chocolate.
Cubrir con la segunda corteza, humedecer con jugo de naranja y cubrir con glaseado de chocolate.
Se da la frigider cca. 30 minute sau pana se serveste.
Mete el pastel dentro de la nevera cca. 30 minutos o hasta cuando se sirve
Mete el pastel dentro de la nevera cca. 30 minutos o hasta cuando se sirve
S-aveti pofta!
Buen provecho!
ce lichior la crema==??'
RăspundețiȘtergereMultumesc Anonim, pentru atentionare. Am rectificat. Cred ca am vrut sa scriu "esenta". Dar in loc de vanilie se poate adauga si lichior. Orice comentariu constructiv este binevenit. Numai bine!
RăspundețiȘtergere