duminică, 11 mai 2014

Trucha con jamon y almendras al horno/Pastrav cu jamon si migdale la cuptor





 Buen dia a todos!

Hoy os traigo una riquisima receta de trucha rellena, acompañada de patatas al horno, muy sabrosa y muy facil de preparar.

Ingrendiente:
 
4 truchas enteras, 4 lonchas de jamon serrano, 2 dientes de ajo, 1 cebolla grande, sal, tomillo, perejil picado, 3 cucharadas de almendras picadas, 4 cucharadas de aceite de oliva virgen extra.




Preparacion:

En una sarten, se calienta el aceite,  se pocha la cebolla cortada en juliana, el ajo bien picado, sal, hasta que se quieda transparente.
Añadimos el jamon bien picado, las almendras y al final el perejil, tomillo y sal, pero no mucho porque el jamon esta demasiado salado.


Las truchas, se corta a la longitud, se limpia bien, se seca con un papel de cocina y se coloca en una bandeja del horno.

Por dentro y por encima de cada trucha, se mete la mezcla pochada.



Precalentar el horno a 200 grados C.
Hornear las truchas 15-20 minutos.

Sirve acompañadas de verduras, patatas, arroz, etc.

Y a comer!


Buen provecho!
  

duminică, 4 mai 2014

Tarta cu suc de portocale/ Tart orange juice



Feliz Dia del Madre!

Bine v-am gasit! 

Astazi fiind o zi speciala pentru toate mamele, va propun aceasta tarta, care este de o finete si o savoare ce-ti lasa gura apa, imediat ce ai terminat de savurat prima inghititura.
Trebuie sa ai vointa de fier, sa te opresti numai la o portie.
Este suava, parfumata, cremoasa...si imediat devine invizibila :)))

Cel mai indicat este sa o preparati, pentru a va convinge!


Ingrendiente

Blat:

125 gr unt, 40 gr zahar, 150 gr faina, 1 pahar suc lamaie sau portocale (pentru cazul in care compozitia este prea groasa si nu curge), 1 lingurita praf de copt.

Crema:

200 gr zahar, 5 linguri faina, 3 oua, sucul si razatura de la 3 portocale, zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Blat:

Se freaca untul moale cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam cate putin faina.
In cazul in care compozitia este prea solida, se adauga sucul de lamaie sau portocala si se omogenizeaza. 
Se toarna compozitia intr-o tava  tapetata si se da la cuptorul incalzit la 180 grade C, pentru cca 15 min.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, faina, razatura si sucul de lamaie pana obtinem o compozitie fina.
Se toarna in tava deasupra tartei si se da din nou la cuptor pentru 20 min. 



Pentru a nu se arde deasupra se acopera cu o folie de aluminiu. 
Cand e gata se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra 




Se orneaza cu frisca, ciocolata topita sau topping si se serveste.



S-aveti pofta!