Feliz Dia del Madre!
Bine v-am gasit!
Astazi fiind o zi speciala pentru toate mamele, va propun aceasta tarta, care este de o finete si o savoare ce-ti lasa gura apa, imediat ce ai terminat de savurat prima inghititura.
Trebuie sa ai vointa de fier, sa te opresti numai la o portie.
Este suava, parfumata, cremoasa...si imediat devine invizibila :)))
Cel mai indicat este sa o preparati, pentru a va convinge!
Ingrendiente
Blat:
125 gr unt, 40 gr zahar, 150 gr faina, 1 pahar suc lamaie sau portocale (pentru cazul in care compozitia este prea groasa si nu curge), 1 lingurita praf de copt.
Crema:
200 gr zahar, 5 linguri faina, 3 oua, sucul si razatura de la 3 portocale, zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Blat:
Se freaca untul moale cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam cate putin faina.
Blat:
125 gr unt, 40 gr zahar, 150 gr faina, 1 pahar suc lamaie sau portocale (pentru cazul in care compozitia este prea groasa si nu curge), 1 lingurita praf de copt.
Crema:
200 gr zahar, 5 linguri faina, 3 oua, sucul si razatura de la 3 portocale, zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Blat:
Se freaca untul moale cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam cate putin faina.
In cazul in care compozitia este prea solida, se adauga sucul de lamaie sau portocala si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptorul incalzit la 180 grade C, pentru cca 15 min.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul, faina, razatura si sucul de lamaie pana obtinem o compozitie fina.
Se toarna in tava deasupra tartei si se da din nou la cuptor pentru 20 min.
Pentru a nu se arde deasupra se acopera cu o folie de aluminiu.
Cand e gata se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra
Se orneaza cu frisca, ciocolata topita sau topping si se serveste.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu