duminică, 4 mai 2014

Tarta cu suc de portocale/ Tart orange juice



Feliz Dia del Madre!

Bine v-am gasit! 

Astazi fiind o zi speciala pentru toate mamele, va propun aceasta tarta, care este de o finete si o savoare ce-ti lasa gura apa, imediat ce ai terminat de savurat prima inghititura.
Trebuie sa ai vointa de fier, sa te opresti numai la o portie.
Este suava, parfumata, cremoasa...si imediat devine invizibila :)))

Cel mai indicat este sa o preparati, pentru a va convinge!


Ingrendiente

Blat:

125 gr unt, 40 gr zahar, 150 gr faina, 1 pahar suc lamaie sau portocale (pentru cazul in care compozitia este prea groasa si nu curge), 1 lingurita praf de copt.

Crema:

200 gr zahar, 5 linguri faina, 3 oua, sucul si razatura de la 3 portocale, zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Blat:

Se freaca untul moale cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam cate putin faina.
In cazul in care compozitia este prea solida, se adauga sucul de lamaie sau portocala si se omogenizeaza. 
Se toarna compozitia intr-o tava  tapetata si se da la cuptorul incalzit la 180 grade C, pentru cca 15 min.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, faina, razatura si sucul de lamaie pana obtinem o compozitie fina.
Se toarna in tava deasupra tartei si se da din nou la cuptor pentru 20 min. 



Pentru a nu se arde deasupra se acopera cu o folie de aluminiu. 
Cand e gata se lasa la racit apoi se presara cu zahar pudra 




Se orneaza cu frisca, ciocolata topita sau topping si se serveste.



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu