luni, 21 decembrie 2015

Ginger cookies






Bine v-am gasit!
 si  
Sarbatori Fericite!!!
Pluteste in aer aroma Sarbatorilor de iarna si bineinteles forfota ultimelor pregatiri in asteptarea lui Mos Craciun.
Daca ati fost sau nu, cuminti..., daca ati scris sau nu, Mosului..., eu
va propun niste fursecuri incantator de aromate, crocante in exterior si sfaramicioase in interior, care sigur vor fi pe placul tuturor, indiferent de varsta.
Pentru a obtine fursecuri de calitate trebuie tinut cont de cateva sfaturi pe care le voi evidentia de-a lungul retetei.

Ingrendiente:

700 gr faina, 3 lingurite ghimbir ras, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 ½ lingurita scortisoara, un praf sare, 250 gr unt, 350 gr zahar, 2 oua, 100 gr miere de albine, 100 gr  zahar tos pentru acoperirea fursecurilor inainte de coacere.




Toate ingrendientele trebuie tinute la temperatura camerei cu 2 ore inainte de prelucrare.

Mod de preparare:


Intr-un bol se amesteca ingrendientele uscate: faina cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.




In alt bol se omogenizeaza untul cu zaharul timp de 10 minute, pentru a obtine o textura pufoasa.




Se adauga ingrendientele umede: ouale, mierea si ghimbirul, 




se omogenizeaza si se rastoarna peste faina.



Se omogenizeaza cu o lingura din mijloc spre exterior, pana obtinem un aluat consistent.



Se da la frigider pentru 1 ora sau mai mult.
In acest fel aluatul capata mai multa consistenta si se lucreaza mai usor.

Se formeaza bile de marimea unei mingi de ping pong.
Se tavalesc prin zahar granulat 




si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de 2 cm intre ele.




Se introduce tava in frigider pentru 3-4 ore sau o noapte, in functie de timpul disponibil, apoi se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, 10-15 minute sau pana cand au o culoare aurie.




Se lasa 2 minute sa se racoreasca, apoi se scot si se aseaza pe un gratar sa se raceasca complet.
Se pastreaza intr-un recipient bine inchis, dar se pot pastra si in congelator pana la 3 luni.

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu