Bine v-am gasit din nou!
si va urez:
La multi ani de "Ziua femeii" !
Va propun pentru aceasta zi speciala, un desert delicios si pufos, care sigur va fi pe gustul majoritatii.
"Indienele" au fost si raman, prajiturile mele preferate.
De cate ori le vad, imi fac cu ochiul si sunt tentata sa le cumpar.
Este adevarat ca nu le fac foarte des, pentru ca lista de dulciuri in asteptare e foarte lunga si imi mai trebuie 100 de ani sa le probez pe toate :))
si va urez:
La multi ani de "Ziua femeii" !
Va propun pentru aceasta zi speciala, un desert delicios si pufos, care sigur va fi pe gustul majoritatii.
"Indienele" au fost si raman, prajiturile mele preferate.
De cate ori le vad, imi fac cu ochiul si sunt tentata sa le cumpar.
Este adevarat ca nu le fac foarte des, pentru ca lista de dulciuri in asteptare e foarte lunga si imi mai trebuie 100 de ani sa le probez pe toate :))
La baza au un blat de piscot, acoperit cu un mot inalt de merengue, glazurat total cu ciocolata.
Pentru a le pregati nu necesita mare efort si sunt grozav de bune si apetisante!
Pentru a le pregati nu necesita mare efort si sunt grozav de bune si apetisante!
Ingrendiente pentru blatul piscot:
4 oua , 4 linguri faina , 4 linguri zahar , esenta de vanilie sau rom.
4 oua , 4 linguri faina , 4 linguri zahar , esenta de vanilie sau rom.
Mod de preparare:
Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu unt si faina, sau hartie de copt.
Se uniformizeaza si se coace la 180 grade C, 15 minute.
Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia.
Se lasa la racit, apoi se taie patrate sau cercuri cu ajutorul unei forme.
Ingrendiente merengue:
4 albusuri, 240 gr. zahar, 70 ml. apa
Montare indiene:
Pe fiecare patrat sau cerc din blatul piscot, se pune un mot inalt de merengue, cu ajutorul poshului.
Intre timp, se pune ciocolata impreuna cu laptele pe bain marie, sau la microunda.
Se pot introduce moturile in ciocolata topita, dar eu pentru a nu risca sa se dezlipeasca de blat si sa cada, am preferat sa torn cu o lingura, ciocolata deasupra lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu