La multi ani tuturor celor ce astazi sarbatoresc Sfantul Gheorghe!
Astazi va propun o prajitura extraordinar de buna si pe gustul tuturor, mai ales celor ce prefera combinatia de nuca, dulceata si ciocolata.
Daca se lasa 2 zile la frigider aromele se intrepatrund perfect.
Ingrendiente foi:
1 ou, 50 gr unt, 100 gr zahar, 2 linguri miere, 3 linguri lapte, 1 praf sare, 1 lingura praf de copt sau 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura zeama de lamaie, 450 gr faina.
Ingrendiente crema:
500 gr smantana, 300 gr nuci macinate, 150 gr zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 600 gr dulceata de gutui sau caise,
Ingrendiente glazura:
50 gr zahar pudra, 2 linguri cacao neagra, 2 linguri apa fiarta, 2 linguri ulei.
Mod de preparare foi:
Se amesteca toate ingrendientele, in afara de faina.
Se omogenizeaza bine, apoi se incorporeaza faina adaugand cate putin, pana obtinem un aluat ferm si elastic.
Se intind pe rand 3 foi, care se coc pe spatele tavii unse cu unt.
Se intind pe rand 3 foi, care se coc pe spatele tavii unse cu unt.
Timpul de coacere este de cca. 10 minute la o temperatura de 160 grade C.
Foile trebuie sa fie doar usor aurii.
Se lasa la racit pe un plan drept.
Se lasa la racit pe un plan drept.
Mod de preparare crema:
Se amesteca si se omogenizeaza toate ingrendientele in afara de dulceata.
Mod de preparare glazura:
Se amesteca zaharul cu cacaoa, se adauga apa fierbinte, se omogenizeaza, apoi se alifiaza cu uleiul.
Montare prajitura:
Se amesteca zaharul cu cacaoa, se adauga apa fierbinte, se omogenizeaza, apoi se alifiaza cu uleiul.
Montare prajitura:
Din toata cantitatea de crema, se dau deoparte 3 linguri pline pentru ultima foaie.
Se acopera prima foaie cu jumatate din crema ramasa si deasupra se pune jumatate din dulceata.
Deasupra punem a doua foaie si procedam la fel, crema apoi dulceata.
Se acopera prima foaie cu jumatate din crema ramasa si deasupra se pune jumatate din dulceata.
Deasupra punem a doua foaie si procedam la fel, crema apoi dulceata.
Se acopera cu a treia foaie si se unge in strat foarte subtire cu crema rezervata.
Deasupra se acopera cu glazura.
Se lasa la frigider o zi (daca rezista), apoi se taie si se serveste.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu