sâmbătă, 25 februarie 2012

Placintele cu ton / Empanadillas con atun




Aceste placintele se pot servi ca aperitiv, mancare sau gustare. 
Reteta e foarte simpla si foarte usor de preparat, mai ales ca aluatul nu necesita timp de crestere si se poate folosi si a doua zi.



Ingrendiente aluat: 

1/2 pahar ulei, 1 pahar cu vin alb, un praf sare, faina cat cuprinde.



Mod de preparare aluat:

Se amesteca toate ingrendientele, se adauga faina cate putin si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Se da la frigider pentru 30 de minute.




Ingrendiente umplutura:

1 ceapa, 4 oua, 3 conserve de ton, 1 cutie pasta de tomate ( 200 gr ), 10-15 masline negre sau verzi, dupa dorinta, sare, piper.





Mod de preparare:


Ceapa se taie marunt si se undeste in 4-5 linguri ulei, se adauga apoi tonul scurs, ouale fierte tari si taiate marunt, maslinele taiate marunt si pasta de tomate. 
Se amesteca mereu sa nu se prinda si se mai lasa 5 minute. 
Se da deoparte, se adauga sare si piper dupa  gust si se lasa la racit.




Din aluatul preparat se intinde o foaie din care se taie cu o forma cercuri, de marimea dorita.
Se pune in centrul fiecarui cerc, cate o lingura de umplutura.




Se lipesc bine marginile,sa nu iasa umplutura.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte. 
Se coc la 180 grade C, cca 45 minute sau pana sunt rumene. 





Se servesc calde sau reci dupa preferinta.





S-aveti pofta!

marți, 14 februarie 2012

Bomboane "Strong cafe"



 Va ofer cate o bombonica de " Sfantul Valentin" si va doresc toata dragostea din lume!
O seara incantatoare alaturi de cei dragi!


Ingrendiente: 

200 gr ciocolata neagra, 100 ml cafea, 10-15 biscuiti, 50 gr stafide, ness decofeinizat, 100 gr fistic, 50 ml smantana, 50 gr zahar, azahar sau alta esenta ce va place.




Mod de preparare:


 Stafidele, fisticul, biscuitii se macina cu robotul. 
Se adauga cafeaua, zaharul, esenta si ciocolata topita impreuna cu smantana pe bain marie.




Se amesteca toate cu o lingura pana se obtine o compozitie destul de ferma cat sa se poata modela. 
Daca mai trebuie se mai adauga praf de biscuiti.





Se modeleaza bomboanele in palme si se tavalesc prin ness amestecat cu zahar. 
Cantitatile sunt optionale la fel ca la bomboane. 
Eu am tavalit o parte prin ness si apoi prin zahar pentru ca erau prea amare, dar mai bine se amesteca nessul cu zahar.
Se dau la frigider si se scot inainte de servire.





S-aveti pofta!

joi, 9 februarie 2012

Lapte de pasare / Bulgari de zapada



Cum se apropie sfarsitul de saptamana, va propun un dulce foarte usor de preparat si foarte gustos.
Drept sa spun am auzit de mult timp de acest desert, dar niciodata nu l-am incercat.
Proba primei incercari o aveti aici si va invit sa experimentati si voi cu incredere.


Ingrendiente: 


1 l lapte, 5 oua, 1 zahar vanilat, 6 linguri zahar, un praf sare. 


Mod de preparare: 


Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar.


 
Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. 






Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. 
Se i-au cu lingura gramajoare de bezea si se pun la fiert in lapte. 
Nu se pun multe pentru ca se umfla si e dificil de intors. 
Se intorc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe un platou.
10 minute sunt deajuns.
Se repeta actiunea pana terminam toata compozitia de albus.





Dupa ce am terminat de preparat bulgarii, strecuram laptele. 
O parte o amestecam cu crema de galbenusuri pentru a nu se taia compozitia cand o fierbem, iar restul laptelui il punem din nou la fiert. 
Adaugam si galbenusurile omogenizate cu lapte anterior, amestecand continuu pe foc mic pana se leaga. 
Se da deoparte la racorit. 
Cand e calduta se toarna in cupe, boluri, etc. 
Deasupra se aseaza bulgarii de zapada si se da la rece sau se serveste imediat, dupa preferinta si sezon.
Se orneaza sau nu.





S-aveti pofta!

vineri, 3 februarie 2012

Fasole bobi cu jamon / Habas baby con jamon




Este un preparat foarte gustos si rapid de preparat pentru pranz sau cina.
Esta muy rico y es muy facil de prepararlo para la comida o la cena.


Ingrendiente:


1 borcan de 600- 800 gr habas baby, 1/2 ceapa, 5 catei de usturoi, 200 gr jamon, 2 oua, sare, ulei, 1/2 pahar cu vin alb.
1 bote de habas baby, media cebolla, 5 dientes de ajo, 200 gr jamon serrano, 2 huevos, sal, aceite, 1/2 vaso de vino blanco.





Mod de preparare:


Intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei, se undeste ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga apoi jamonul taiat marunt. 





Se lasa la foc mic 5 minute, apoi se adauga boabele spalate si scurse si vinul. 
Se fierb pe foc mic pana scade binisor.





Se dau deoparte, se sareaza dupa gust si se amesteca cu ouale fierte si taiate marunt.
Se servesc ca antreu, garnitura sau mancare.

En una sarten se calienta 4 cucharadas de aceite, se pochan las cebolla y el ajo bien picado, se añade el jamon tambien bien picado.
Se dejan hacer 5 minutos a fuego lento, despues añades las habas lavadas y escuridas y el vino.
Se hierve todo a fuego lento hasta que baja. 
Se apaga el fuego, se echa sal al gusto y se mezcla con los huevos hervidos y bien picado.
Se sirve como entradas, guarnicion o comida. 






S-aveti pofta!
Buen provecho!