miercuri, 10 iulie 2013

Gratarele cu cirese / Rejillas con cerezas







Pe aceasta canicula, nu prea avem chef de placintarit si prajiturit, dar cum suntem in perioada cireselor, eu n-am rezistat si am comis aceste placintele, tare bune, crocante si suculente in acelasi timp.


Se prepara cat ai zice "peste".

Si ca tot veni vorba de peste, am folosit acelasi aluat de la placintele cu ton, doar ca, am inlocuit vinul cu apa

si am adaugat arome.


Acest aluat este de mare ajutor. Se poate pregati cu o zi inainte si se lasa la frigider.

A doua zi il putem folosi dupa preferinta.


Ingrendiente:

Aluat: 

1 pahar apa, 1/2 pahar ulei, un praf sare, coaja rasa de portocala, esenta de rom, faina cat cuprinde.

Umplutura:

1 kg cirese, zahar dupa preferinta.

Mod de preparare:

Aluat:

Apa, uleiul, sarea si mirodeniile se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat elastic.


Se da la frigider pentru 30 de minute.

In acest timp spalam ciresele, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie, pe care o impartim in 4.

Se taie fiecare parte pe o margine ca niste franjuri de 1 cm latime.

Pe jumatatea netaiata punem cirese si presaram cu zahar.





Inchidem apoi cu franjurii si rasucim marginea pentru a impiedica scurgerea cireselor si a siropului.





Le asezam in tava, ungem deasupra cu galbenus amestecat cu 2 linguri lapte si coacem la 180 grade C, pana

se rumenesc usor.

Se scot si se pudreaza cu zahar farin, se lasa la racorit apoi se servesc.






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu