sâmbătă, 14 iulie 2012

Bomb Dark Chocolate




 Aceste Bomb Dark Chocolate,  sunt un fel de bomboane-inventate, preparate din blatul tortului Dark Chocolate. 
Tortul insa, cu alta ocazie, de data asta l-am transformat.

Pe vremea cand primaverile mele, erau mai putine la numarat,  circula o gluma, care suna cam asa:
-Tata, imi dai 5 lei?
- Ce-ai zis!?...  4 lei !?..., ce sa faci cu 3 lei !?... 2 lei nu-ti ajung!?... ia de aici 1 leu.:))


Acum si eu cu tortul meu:
Ce vrei ?! un tort!?... ce sa faci cu o prajitura !?... niste bombite nu-ti ajung!? =))


Aceste bomboane au vrut sa fie un tort bun si apetisant pe care voiam sa-l fac eu pentru ziua mea.
Si am facut blatul, dar... cuptorul m-a tradat :)). La mijloc nu s-a copt.
Norocul meu ca m-am gandit sa fac blatul cu 2 zile inainte, asa ca sa fie facut.
In fine, aveam planuri marete si savuroase, dar nu-i bai ca nu ramane asa. 
O rezolv eu.
Deci...nimic nu se pierde, totul se transforma, asa ca, m-am apucat de firmiturit bunatate de blat.
Am obtinut un castron plin de firmituri, din care se saturau toate pasarile migratoare, dar care nu erau prezente, fiind toate la ora de siesta...:)), am procedat la prepararea unei creme in care sa innec firimiturile.




Crema am preparat-o din:

300 gr gem de capsuni, 2 plicuri budinca, 300 ml lapte, 1 lingura gelatina de limon, 50 gr unt.




Preparare:

Gelatina am inmuiat-o in 4 linguri lapte.
Am preparat budinca pe bain marie, am adaugat untul cand s-a racorit budinca si am omogenizat.
Gelatina am incalzit-o pe bain marie si am adaugat-o in crema, omogenizand, apoi am incorporat gemul.




Se mixeaza compozitia pana se obtine o crema fina, apoi se amesteca cu firimiturile de blat.




Se da la frigider pentru 1 ora, pana capata consistenta, apoi cu ajutorul unei linguri se i-au portii din care se formeaza bomboanele.
 
Se tavalesc prin nuca de cocos.
Se aseaza pe un platou si se dau la frigider.






Se scot cand se servesc sau pot fi tinute la temperatura camerei ca nu-i bai :))
Au o textura pufoasa si consistenta si sunt foarte bune alaturi de o cafeluta.
Deci totul a fost salvat cu succes.
Incercati si voi!
 
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu