vineri, 7 iunie 2013

Orez prajit/ Arroz tres delicias







Orezul este un aliment, bun, hranitor si la indemana oricui.
Mai mult de atat, nu-ti face probleme, ca nu ingrasa!
 
Tot omul are in camara lui o punga cu orez.
Nu intotdeauna are mare importanta, soiul, important la acest aliment este ca se gateste in mii de feluri si mai ales foarte rapid.
In combinatie cu alte alimente, putem prepara la orice ora un preparat foarte delicios.
Astazi te invit sa incerci aceasta varianta.



Ingrendiente:

1 pahar orez, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 3 felii sunca presata, 3 oua, 1 pahar mazare, 1 lingura sos de soia, 3 linguri ulei de masline, sare dupa gust.

Mod de preparare:

Intr-o oala, se pune la fiert 4 pahare de apa cu 1 lingurita sare si cateva picaturi de ulei.
Cand apa fierbe se adauga orezul si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de oala.
Cand orezul a fiert, se rastoarna intr.-o strecuratoare, se spala si se lasa la scurs.




Intr-o tigaie cu ulei se soteaza ardeii curatati si taiati feliute mici si morcovul taiat cuburele mici.

Dupa cateva minute se adauga mazarea. 
Se mentin pe foc amestecand pana s-au facut bine.




Se adauga orezul si se amesteca cca. 10 minute. 
Se da deoparte.




Intr-o alta tigaie, se undeste usturoiul taiat marunt, se adauga sunca taiata cubulete, se amesteca si se rastoarna peste orez.




Din cele 3 oua se face o omleta, care se marunteste amestecand continuu in timp ce se prajeste, apoi se amesteca cu orezul.




Se asezoneaza cu sos de soia si sare dupa gust.

Se poate acompania cu diverse alte prepárate dupa gust sau servi ca atare.



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu