Acesti cannelloni sunt preparati cu clatite.
Cred ca tot ce e preparat in casa e mai aproape de adevar, mai savuros si mai sanatos.
Nu totdeauna ma conformez, dar de cate ori pot, prefer sa le prepar eu, chiar daca ma costa un pic de efort si timp.
Ingrendiente:
Umplutura:
800 gr carne tocata, 1 ceapa, 3 catei usturoi, sare, piper, cimbru, rosmarin, 200 ml pasta de tomate.
Mod de preparare:
Se undeste usturoiul tocat marunt, se adauga ceapa tocata fin, apoi carnea tocata.
Se omogenizeaza bine si se asezoneaza dupa gust,
apoi se adauga pasta de tomate.
Se lasa sa scada, amestecand sa nu se prinda de tigaie.
Se lasa la racorit apoi se amesteca un ou omogenizand bine.
Sosul:
1 ou, 200 ml smantana, branza rasa.
Se bate un ou cu smantana si cascaval ras.
Gratinare:
branza rasa.
Mod de preparare:
Un vas yena, se unge cu unt sau ulei.
Pe fiecare clatita se pun cate 2 linguri de umplutura si se ruleaza indoind capetele putin sa nu iasa umplutura. Se aseaza in tava unul langa altul, atat cat incape.
Mie mi-au iesit 18 bucati.
Cand am umplut tava, se toarna deasupra sosul de smantana.
Se da la cuptor pana se coaguleaza smantana si sunt usor rumeniti.
Apoi se mai presara cascaval ras deasupra si se gratineaza la treapta de sus cateva minute.
Se servesc de preferinta calzi.
Motanul de servici nu are acces la bucatarie, ca s-ar fi bagat si el :))
Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator.
S-aveti pofta