duminică, 29 mai 2011

Tort " Diplomat " 50





" La multi ani " Mariana !

Un " Diplomat " super, pentru o varsta si mai super ;;)
Am schimbat din nou prefixul ;)

Cam prea repede trece timpul si incep sa sper din ce in ce mai mult ca oamenii de stiinta vor descoperi mai

repede pastila care ne va aduce sanatatea si longevitatea :))

Pana atunci va invit la o felie de tort si dupa petrecere promit sa postez si reteta.

Imi urez " LA MULTI ANI ", sanatate si sa-mi dea D-zeu putere de a le duce si rezolva pe toate.


Fericirea se intelege ca vine de la sine, daca le am pe cele de sus :))

Ma pup si va pup si multumesc tuturor pentru felicitari, inclusiv domnului Google


care nu a uitat nici de aceasta data sa ma felicite :))



S-aveti pofta!

joi, 26 mai 2011

Pulpe la capac cu cartofi taranesti


Ingrendiente:

2-3 pulpe, depinde cate incap in capac, 1 lingura ulei de masline, 1 cutie pasta de tomate, busuioc, oregano, cimbru, rosmarin, sare, piper. Toate condimentele dupa gustul fiecaruia.

Mod de preparare:
Pulpele se curata, se spala, se condimenteaza si se aseaza intr-un capac mai adanc daca aveti, uns cu ulei. 
Deasupra se toarna pasta de tomate si vinul.
Se aseaza capacul pe o oala jumatate plina cu apa si se da la cuptor.
Se unge din cand in cand cu sosul din capac.
Cand sunt gata se scot si se servesc acompaniate de o garnitura, cum ar fi cartofi taranesti sau ce va place.
Reteta de cartofi taranesti o aveti  aici
S-aveti pofta!

luni, 23 mai 2011

Bomboane de ciocolata si banane trase in cocos


Cred ca nu exista persoana pe pamant care sa nu fie atrasa de magia prepararii bomboanelor si ciocolatei. Cand eram in clasele primare, scoala organiza diverse vizite la fabrici si cele care ne aduceau cea mai mare fericire erau fabricile de inghetata si bomboane.
Vremurile au trecut dar magia a ramas vie.
M-am jucat si eu cu cateva ingrendiente si iata ce am obtinut.

Ingrendiente: 
100 gr ciocolata neagra, 50 ml lapte, 1 banana, 10-12 piscoturi, 2 linguri de migdale tocate marunt, esenta de rom, fulgi de nuca de cocos. 

Mod de preparare: 
Pe bain marie, am topit si am omogenizat ciocolata rupta bucati, impreuna cu laptele. 
Separat am mixat banana intr-o crema fina.
Am sfaramat piscoturile deasupra bananei, am adaugat migdalele si am amestecat bine, apoi am omogenizat cu ciocolata topita.
Piscoturile se adauga pe rand pana se obtine o compozitie ferma dar nu prea tare, pentru ca se sfarma cand formam bomboanele.
Am dat la frigider pentru 30 de minute. 
Am format bomboanele in palmele trecute prin apa, apoi le-am tavalit bine prin nuca de cocos. 
Le-am dat la frigider pana in momentul servirii.

S-aveti pofta!

sâmbătă, 21 mai 2011

Supa cu galuste de gris



Bine v-am gasit!

  La prepararea supei cu galuste se foloseste carne de pasare sau vita. 
E o supa obisnuita si nu necesita multe cunostinte culinare pentru a o prepara. 
Complexitatea acestei supe apare atunci cand galustele nu ies asa cum ne dorim, adica pufoase. 
Eu asa o pregatesc si galustele nu m-au dezamagit niciodata :))

Revin la postarea anterioara, pentru ca eram datoare cu imaginile, pe care nu le aveam la vremea cand am postat reteta.

Ingrendiente pentru supa: 
Cateva bucati de carne, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel sau pastarnac, o legatura de patrunjel.. 

Mod de preparare: 
Carnea se spala si se pune la fiert. 
Cand a inceput sa clocoteasca se arunca zeama, se spala carnea si se pune din nou la fiert in 2-3 litri de apa rece. 
Cand incepe sa fiarba se micsoreaza focul si se inlatura spuma daca mai este necesar. 
Se adauga legumele curatate, spalate si taiate bucati mari. 
Se lasa sa fiarba cca. 1 ora la foc mic. 
Se adauga o lingura de patrunjel tocat marunt. 

Ingrendiente galuste: 
2 oua, gris, 2 linguri ulei, cateva fire de patrunjel tocat foarte fin, sare, piper.


Mod de preparare: 
Intr-un bol se bat bine ouale cu sare si piper dupa gust, se adauga uleiul si o lingurita patrunjel, apoi cate putin gris pana obtinem o compozitie consistenta dar nu tare.



Cand invartim cu furculita sau lingura in compozitie trebuie sa ramana urme de cercuri care dispar apoi. 
Se lasa in asteptare pana supa este gata.




Cand legumele si carnea sunt fierte, se strecoara supa. 
Morcovul se taie feliute sau tocat marunt si se adauga din nou in supa pentru culoare. 
Cui nu-i place il poate elimina. 
Carnea si legumele fierte se pot folosi la salate sau alte preparate. 
In supa care fierbe la foc mediu fara sa clocoteasca, se adauga pe rand cate o lingura din compozitia de galuste.




Pentru a se desprinde usor compozitia de lingura, aceasta se trece prin supa de fiecare data inainte de a lua compozitia. 
Se acopera partial oala. 
Cand incepe sa fiarba se adauga un pahar cu apa rece si se mai lasa la fiert cca. 10 minute la foc mediu. 
Se inchide focul, se presara patrunjel tocat si se acopera.



Se serveste fierbinte, optional cu smantana.

S-aveti pofta!

joi, 19 mai 2011

Cartofi taranesti


Un alt mod de a servi cartofii este si acest preparat gustos si savuros. 
Cartofii taranesti se pot servi ca atare sau garnitura alaturi de fripturi.
Daca avem si niste muraturele alaturi, nu va mai povestesc, ca-mi lasa gura apa :))

 Ingrendiente: 
4-5 cartofi, 1 ceapa mare sau 2 mai mici, patrunjel, marar, sare, piper, 3-4 linguri ulei, untura sau unt pentru prajit.
Se pot adauga feliute de kaizer, bacon, carnati afumati sau bucatele de carne de pui. 

Mod de preparare:
Cartofii se curata si se pun intregi la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierti se lasa la racit si se taie cuburi.

Intr-o tigaie cu ulei sau grasimi, se caleste ceapa cat sa fie rumena dar nu arsa. 
Se adauga bucatelele de afumatura si se rumenesc putin, apoi se adauga cartofii. 
Se presara cu putin marar si patrunjel fin tocat, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se amesteca usor sa nu se sfarame, se mai lasa 5 minute si se servesc presarati cu patrunjel tocat sau cepa verde.
Se pot servi ca atare sau ca garnitura.

S-aveti pofta!

luni, 16 mai 2011

Vinete si rosii umplute


Ingrendiente: 
1/2 kg carne, 1 vanata, 3 rosii mari, 2 dinti de usturoi, 1 parte alba de praz, 1 ou, sare, piper, cascaval ras.

Mod de preparare: 
Se spala si se taie in jumatate vanata, se scoate miezul cu o lingurita, se toaca marunt si se da deoparte pentru umplutura

rosiile se spala si se scoate miezul, se toaca marunt rezervand pentru umplutura

Se undeste usturoiul tocat marunt intr-o tigaie cu o lingura de ulei

se adauga prazul taiat rondele fine

miezul de vanata

pulpa si sucul de la rosii

si carnea tocata

Se lasa apoi un pic sa se racoreasca si se adauga oul, sarea si piperul dupa gust

Se umplu vinetele si rosiile cu aceasta compozitie iar deasupra se presara cascaval ras.

Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor la 180 grade pana se gratineaza branza.
Se servesc calde
S-aveti pofta!

sâmbătă, 14 mai 2011

Quiche cu ton / Quiche con atun


Am folosit de aceasta data aluatul Hrusciov si am fost foarte multumita de rezultat.
He usado esta vez una masa Hrusciov y estuve muy contenta de resultado

Umplutura am preparat-o din:

El relleno:
2 cutii ton, 10 masline negre, 5 masline verzi cu ansoa, 1 ardei rosu de la otet, 1 ou, 150 gr smantana, branza rasa, sare, piper si vointa.
2 latas  de atun, 10 aceitunas negra, 5 aceitunas verde, 1 piquillo, 1 huevo, 150 gr nata para cocinar, quieso rallado, sal, pimiento y deseo.

Mod de preparare:
Am intins aluatul pe tavita, am dat gaurele cu furculita si am introdus la cuptor sa se usuce un pic.

He extendido la masa sobre la bandeja, he pinchado unos agujeros con un tenedor y se coloca en el horno para secar un poco.

Deasupra am presarat branza rasa, apoi tonul, maslinele si ardeiul taiat marunt, sare si piper.

Por encima he puesto queso rallado,  el atún,  aceitunas y pimiento picado, sal y pimienta.


Am presarat branza rasa si am turnat smantana amestecata cu oul batut.

Se espolvorea el queso rallado y se verte el huevo batido mezclado con la nata.

Am dat la cuptor pentru cca. 30 minute.

Le di el horno durante aprox. 30 minutos.


Am lasat putin la racorit si am servit ca se facuse de cina.

He dejado un poco a enfriar y a cenar que era la hora.


 A iesit o minunatie. Incercati si voi si...

LLego una maravilla. Pruebala y ...


S-aveti pofta!

Buen provecho!

miercuri, 11 mai 2011

Fantanita de cous cous cu creveti


O modalitate de a servi crevetii este si aceasta combinatie cu care m-am jucat intr-o seara.
Rezultatul a fost incantator pentru papilele mele gustative asa ca v-o impartasesc cu drag, poate o incercati si voi.

Ingrendiente:
1 cana de cous cous, 1 lingurita secretul gustului, creveti, 1 ceapa, 25 ml sos de soia, sare si ulei.

Mod de preparare:
Cous cous-ul se pune intr-un vas, se toarna peste el 1/2 l apa fiarta amestecata cu secretul gustului si se acopera cu folie transparenta.
Se lasa pana in momentul servirii.

In acest timp se curata si se spala crevetii.

Se taie ceapa julien si se undeste in 4-5 linguri ulei pana devine transparenta.
Se adauga crevetii, se amesteca si se lasa cca 15 minute la foc mic.

Se adauga sosul de soia, se amesteca si se lasa sa mai scada putin.
Se da deoparte cand mai au putin sos.

Se aseaza cous cous-ul pe farfurie intr-o forma  si in mijloc se face o adancitura si se pun crevetii.
Se scoate usor forma, se orneaza dupa dorinta si se serveste.
Un deliciu usor si savuros in cateva momente.
 Pofta buna!

duminică, 8 mai 2011

Crostoli cu aluat de foietaj / Crostoli con milhojaldre casera




Reteta de astazi este 2 in 1.

Multumesti toata lumea dintr-un foc.

Citeste mai jos si te vei lumina despre ce este vorba.

Pentru produse care necesita aluat de foietaj, eu folosesc aceasta reteta de care sunt foarte multumita.

E foarte simplu de preparat si nu necesita mult timp.

Aluat simplu de foietaj
Acest aluat se poate folosi la strudel, cornulete, foi pentru cremsnit, cilindri pentru umplut, etc.

Ingrendiente si mod de preparare:
Primul aluat:

200 ml apa, 4 linguri ulei, un praf sare, cca. 350 gr faina.
Se amesteca toate ingrendientele pana obtinem un aluat nelipicios.
Se da la frigider.
In acest timp preparam

Al doilea aluat: 

Se amesteca 250 gr margarina cu procent mare de grasime, cu 7 linguri de faina.
Se omogenizeaza bine.

Primul aluat se imparte in doua egal si se intinde cate o foaie dreptunghiulara din fiecare parte pe rand.
Peste fiecare dreptunghi se intinde cate jumatate din a doua compozitie/aluat.
Se ruleaza fiecare si se dau la frigider.
Se poate face si de pe o zi pe alta.

Crostoli cu branza
Pentru acestea am amestecat in al doilea aluat ( cel cu margarina ), cascaval ras.
Am taiat ruloul cu pricina in doua si am intins cate o foaie subtire, am taiat patrate si le-am prajit in mult ulei bine incalzit.



Le-am scos pe hartie absorbanta.

Crostoli dulci
Pentru crostoli dulci, in al doilea aluat se adauga zahar vanilat si coaja de portocala rasa.
Se procedeaza la fel ca la cel sarat si dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar farin.
Sunt grozave si cu greu te poti abtine de la rontait.




S-aveti pofta!

vineri, 6 mai 2011

Tort cu capsuni si " La Multi Ani " Pisoica





Un tortulet rapid si racoros, primavaratec si foarte simplu de preparat pentru un pui drag.


L-am facut cam pe graba, dar gustul a fost incantator.



Ingrendiente blat 


pentru o forma de 24 cm::

4 oua, 1 cana faina, 30 ml ulei, 100 gr zahar, 1 praf copt, mirodenii



Mod de preparare:


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea, se adauga galbenusurile pana se

incorporeaza bine,




uleiul, apoi se incorporeaza cate putin faina, amestecata cu praful de copt si mirodeniile.


Se toarna in forma tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor la 180 grade C, pentru cca. 20 minute, depinde

de cuptor.


Al meu e cam traznit.


Am presarat deasupra fulgi de ciocolata dar nu e musai.


Eu as pune ciocolata si in ciorba :))




 Se incearca cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca si se rastoarna cu fata in jos pe un blat.


Cu fata in jos pentru a se aplatiza in caz ca s-a bombat.


Cand e rece se taie in doua si se umple tortul.


Ingrendiente montare tort:


1 kg capsuni, 2 plicuri budinca, lapte cat cer instructiunile de pe plic, 3 foi gelatina, 2 linguri zahar,


De obicei prepar crema in casa, dar cum eram pe graba, am apelat la plicuri.


Crema budinca:


Se prepara dupa indicatiile de pe plic, apoi se amesteca cu 1 foaie de gelatina inmuiata in apa rece in

prealabil si bine stoarsa.




Sirop de capsuni:

6-7 capsuni mari taiate bucatele, 2 linguri zahar se pun la fiert cu 100 gr apa.


Se fierbe la foc potrivit pana obtinem un sirop destul de consistent.


Cu 2 parti se insiropeaza foile de tort si restul se foloseste ca glazura





Glazura:

Se amesteca 2 foi de gelatina cu siropul ramas de la insiropat..


Montare tort:


Se insiropeaza partea de jos a blatului, se unge cu jumatate din crema budinca, se aseaza deasupra felii de


capsuni si se acopera cu cealalta parte de blat.




Se insiropeaza si se acopera tot tortul cu crema budinca, apoi se aseaza felii de capsuni si se acopera cu


glazura cu gelatina.


Se da la frigider pentru cca 1 ora sau pana in momentul servirii.


Pe margine se orneaza cu frisca.


Eu n-am mai facut-o :))





Si sectiunea:




 S-aveti pofta!

miercuri, 4 mai 2011

Piftele de cartofi




Aceste piftelute sunt foarte usor de preparat si foarte economice in acelasi timp.

Se pot servi ca aperitiv sau acompaniate de alte produse de carne, peste sau legume.

Pentru prepararea acestor piftelute am folosit urmatoarele


Ingrendiente:

piure din 4 cartofi, 1 morcovel ras fin, 2 oua, cateva masline tocate, cubulete de telemea, sare si piper, ulei pentru prajit.



Mod de preparare: 

Se amesteca bine toate ingrendientele, se adauga sare si piper dupa gust.
Cu ajutorul unei linguri se i-au gramajoare care se pun pe o farfurie cu pesmet.
Se formeaza bile.




Se prajesc in ulei fierbinte si cand sunt rumene, se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc ca aperitiv sau acompaniate dupa dorinta alaturi de legume, carne, etc.
Pot inlocui cu succes painea.
Sunt delicioase si pufoase.



S-aveti pofta!