duminică, 20 septembrie 2015

Tort de toamna " a la Mariana"




Bine v-am gasit!

Astazi va invit la o prajitura cu iz de toamna. 
Sper sa va placa, sa o puneti in practica si sa-mi transmiteti parerea voastra!

Dintr- o simpla prajitura cu prune, care a fost ideea de baza, pe parcursul prepararii am avut alte sclipiri :)) si prajiturica a evoluat intr-un tortulet cremos,  dulce-acrisor de o bunatate nesperata.

Ingrendiente:

Ouale se cantaresc, deoarece cantitatea de zahar si cea de faina, va fi egala cu cea de oua.
5 oua mari ( in poza par a fi 10 oua, dar sunt doar 5 cu cate 2 galbenusuri, 80 gr x 5 = 400 gr), 400 gr zahar, 400 gr faina, zahar vanilat, 1 praf sare.


1 kg prune



Merengue: 5 albusuri, 100 gr zahar. 

Ciocolata pentru ornat

Mod de preparare:

Prunele spalate si taiate felii se pun intr-o tigaie sa se caramelizeze impreuna cu 1 lingura de zahar.



Cand sunt gata se toarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.



Ouale se mixeaza spuma impreuna cu zaharul, se adauga faina in ploaie, zaharul vanilat si se incorporeaza cu o lingura de jos in sus.

Se toarna compozitia peste prunele asezate in tava si 



se coace la 180 grade C pana se rumeneste usor.



Merengue:
Zaharul cu apa cat sa-l cuprinda se pune la fiert 10 minute, apoi se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma, adaugandu-se cate putin siropul mixand continuu pana obtinem o bezea tare si sidefie.

Dupa ce se raceste bine, se rastoarna blatul, se dezlipeste usor hartia si se taie in doua pe orizontala. 
Partea de deasupra se aseaza pe platou cu prunele in partea de sus.
Deasupra se aseaza jumatate din merengue, apoi partea cealalta de blat.
Se acopera cu cealalta jumatate din merengue si



se uniformizeaza.  

Cu o lingura se formeaza cateva gropite, apoi se rade deasupra ciocolata.



Se da la frigider pana se serveste. 
Daca sunteti la dieta mai bine renuntati, pentru ca sigur nu ve-ti rezista!



S-aveti pofta!