duminică, 28 septembrie 2014

Crema cu piersici la pahar



 Bine v-am gasit!

Astazi va invit sa savurati o bunatate de desert, racoritor si plin de arome, de care ne-am bucurat de curand.

O crema de branza cu frisca, pe un asternut de biscuiti cu crema si...
Dar mai bine urmariti reteta si puneti-o in practica, pentru a simti savoarea acestui desert, cu propriile papile gustative :))

Ingrendiente:

5 biscuiti de cacao cu crema, 250 gr crema fina de branza, 250 gr frisca, 50 gr zahar tos, 25 gr zahar pudra, esenta rom si vanilie dupa gust, 4 piersici.

Mod de preparare:

 3 piersici, se spala, se sterg si se taie cubulete mici.


Intr-o tigaie teflonata, se pune zaharul tos si piersicile si se caramelizeaza timp de 10 minute, apoi se lasa la racorit.

Se pregatesc paharele sau cupele.
Se maruntesc biscuitii si se aseaza pe fundul paharelor.



Deasupra biscuitilor se pun piersicile caramelizate, fara sirop.
Se bate frisca si se amesteca cu branza, zaharul pudra si aromele.
Cu ajutorul unui posh sau cu o lingura, se pune frisca peste piersici.
Deasupra se orneaza cu o feliuta de piersica si sirop ramas de la caramelizarea piersicilor.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.



S-aveti pofta!

vineri, 26 septembrie 2014

Crema de sparanghel / Crema de espárragos




Bine v-am gasit!
Astazi va invit sa pregatim o supa crema, hranitoare, gustoasa si rapid de preparat.
Garantat cei mici si nu numai, vor fi fericiti sa puna la stomacel asa bunatate:)).
Aceste supe creme, sunt cele mai bune prietene ale gospodinelor. 
Da, acesta-i cuvantul potrivit, pentru ca cine te poate ajuta cand esti in impas decat o prietena adevarata.
Dar sa potrivim ceasul, sa ne suflecam manecile si sa trecem la treaba:))


Ingrendiente: 

2 cartofi, 1 pahar apa, 1 borcan sparanghel alb, 200 ml smantana

Mod de preparare: 

Cartofii se curata se taie cuburi si se fierb impreuna cu sparanghelul si apa din borcan si inca 1 pahar de apa.
Cand sunt fierte legumele, se paseaza cu blenderul, se adauga smantana si se fierbe inca 5 minute.



Se sareaza dupa gust si se serveste fierbinte cu crutoane.


S-aveti pofta!

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Prajitura cu iaurt si cirese



Bine v-am gasit din nou!

Dupa o pauza destul de mare, revin din nou cu bunatati din bucataria mea.
Astazi va servesc o bunatate de prajitura, savuroasa si cremoasa, de care sigur va ve-ti indragosti, pentru ca se prepara extrem de usor si cu ingrendiente pe care oricine le are la indemana.

Dar hai sa vedem cum se prepara:

Ingrendiente:

1 foaie placinta
1 kg iaurt gras, 6 oua, 100 gr zahar, esenta de rom, vanilie, 1/2 lingurita cu coaja rasa de portocale/lamaie, un praf de sare, 1 cana stafide, cirese sau visine fara samburi.


Mod de preparare:

Foaia de placinta, se aseaza in tava, se inteapa cu furculita si se coace putin fara a se rumeni.


Intre timp se bat ouale impreuna cu celelalte ingrendiente, mai putin ciresele.


Se toarna compozitia in tava, peste foaia coapta, se pun deasupra ciresele si se da la cuptor la 180 grade C, pana crema de iaurt se coaguleaza.

Se scoate si se pudreaza cu zahar.


Se lasa la racit, apoi se taie si se serveste.


S-aveti pofta!