vineri, 3 octombrie 2014

"Corabioare" cu nuca



Bine v-am gasit!

Nu stiu cati dintre voi isi amintesc de aceste fursecuri mari, in forma de romb, care se gaseau inainte in cofetarii.

Erau groase de un deget, fragede si bine pudrate cu zahar.
Stateau frumos cocotate in vitrina si te ademeneau sa le cumperi si sa le mananci pana ajungeai acasa.

Asa o pofta m-a lovit, ca m-am si apucat de treaba si acum sa va arat rezultatul si sa va povestesc cum le-am facut.

Ingrendiente:

1 pachet unt, 1 praf sare, 3 linguri zahar, 1 ou, 100 ml lapte, 3 linguri nuca macinata, 2 linguri coniac, esenta de rom si coaja rasa de portocala si lamaie, 1 plic praf de copt si faina cat cuprinde, cca. 500 gr.

Zahar pudra vanilat pentru decor.


Mod de preparare:

Untul topit se amesteca cu sarea si zaharul, esentele, coaja de lamaie/portocala, se adauga oul, nuca,


apoi cate putin faina cernuta amestecata cu praful de copt.


Se amesteca cu mana sau mixerul pana capata consistenta si nu se mai lipeste de mana.

Se inveleste in folie si se da la frigider pentru 30 minute.


Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm.

Se taie romburi sau dreptunghiuri, se aseaza in tava si se coc la 180 grade C, pana au o usoara culoare aurie.


Se scot, se pudreaza din belsug cu zahar si se lasa complet la racit, apoi se servesc.


S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu