sâmbătă, 21 decembrie 2013

Prajitura Negresa cu dulceata de gutui si nuci/Brownie cake with quince jam and nuts



Bine v-am gasit!
 

Negresa sau Brownie, este prajitura cea mai usor de preparat.
In scurt timp poti avea pe masa un desert bun si savuros, fara prea multe batai de cap si de mixer :))))

Poti adauga in compozitie dulceata sau gemul care e pe gustul tau, nuci, alune sau alte fructe uscate si deasemenea poti sa o coci in tava sau in forme mici.

E pufoasa, aromata si repede devine invizibila :)))
Aceasta este reteta pe care eu o folosesc de multa vreme si mereu a avut succes.

Ingrendiente:

2 oua, 1 pahar zahar, 1 pahar ulei, 1 pahar apa calda, 1 ½ pahar faina, 1 praf copt, 3 linguri pline cacao, 1 borcan dulceata de gutui, 1 praf sare, 1 lingura esenta de vanilie, cateva nuci si zahar pudra pentru presarat deasupra.




Mod de preparare:

Se incepe prin a amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga pe rand celelalte ingrendiente, pana obtinem o crema destul de groasa.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza nucile deasupra.




Se coace la 180 de grade C, timp de 20-25 minute.
Se incearca cu scobitoarea si daca e coapta si usor rumena, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.




Cand e rece se taie si se serveste.




S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Pai ouăle cu zaharul se bat pana devine o spuma, sau cum? Detaliază te rog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum am scris, se amesteca, cat sa se topeasca zaharul. Nu e necesar sa le bati spuma, dealtfel din oua intregi, nu obtii spuma ca la albusuri. De aceea e si simpla aceasta prajitura.

      Ștergere