miercuri, 12 iunie 2013

Cozonaci cu nuca si cacao




La patruzeci de zile de la Invierea lui Hristos si cu zece zile inainte de Pogorarea Sfantului Duh, praznuim Inaltarea la cer cu trupul a Fiului lui Dumnezeu intrupat.

Pentru a avea timp de pregatire a cozonacilor, va propun aceasta reteta simpla si cu un rezultat foarte bun.


Ingrendiente aluat

pentru 4 cozonaci
8 oua, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, 300 ml lapte, 50 gr drojdie proaspata, 150 gr zahar, 250 gr iaurt, un praf de sare, 50 ml ulei, cca 1500 gr faina.

Ingrendiente umplutura:

450 gr miez de nuci, 50 gr zahar, 100 gr cacao, 100 ml lapte. 
Aluatul si umplutura se prepara ca aici

 
Dupa ce creste, se imparte aluatul in 8 bucati egale. 
Pentru un cozonac se folosesc 2 bucati, din care se intind 2 foi egale, peste care se aseaza umplutura,



apoi se ruleaza 




se unesc rulourile la un capat, se impletesc, se aseaza in tavile unse cu margarina/unt.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut 30 de minute la loc cald si ferit de curent.



Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 60 de minute.




Pentru a verifica daca sunt copti, faceti testul scobitorii. 
Pentru a nu se arde deasupra, acoperiti cu folie de aluminiu.
Dupa ce s-au racit se pot taia si servi.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu