vineri, 28 iunie 2013

Chebakia






Chebakia, sunt un fel de minciunele de-ale noastre, taiate intr-o alta forma si la final trase prin miere.
Sunt crocante, savuroase si dulci, ca toate deserturile orientale.
Se pastreaza bine destul de mult timp, fara a-si schimba savoarea.

Ingrendiente:

1 galbenus, 100 gr unt, 50 ml otet, 50 ml apa de flori, 1 praf de sofran, cca. 10 gr drojdie de bere, 500 gr faina, 1 lingurita rasa de scortisoara praf, 100 gr susan.

1 l ulei pentru prajit  si 1 kg miere de albine pentru insiropat.

Mod de preparare:

Drojdia se desface in 2-3 linguri de apa calda, se adauga apoi, galbenusul, untul  lichid, otetul, sofranul desfacut in apa de flori, jumatate din cantitatea de susan si scortisoara.
Se omogenizeaza, apoi se adauga faina, framantand pana obtinem un aluat elastic si ferm.

Se imparte aluatul in bucati.
Din fiecare bucata, se intinde cate o foaie dreptunghiulara, de 3 mm grosime.
Cu rotita zimtata, se taie dreptunghiuri  de cca. 8x12 cm.





In interiorul fiecarui dreptunghi se taie patru linii ca in imagine.





Se introduc doua degete sub cele trei fasii din interiorul dreptunghiului si se intorc marginile peste ele.






Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar partea cu intorsul n-am fotografiat-o. 
Sper sa intelegeti. 
Trebuie sa rezulte de forma asta:





Cand le-am terminat de facut pe toate, punem mierea pe bain Marie, la incalzit si uleiul la incins.




Prajim pe ambele parti toate chebakia si le scoatem pe hartie absorbanta.
Le introducem in miere cat sunt calde, apoi le scurgem, le asezam pe un platou si presuram deasupra lor, seminte de susan.
Eu am uitat de seminte :)) 





S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu