vineri, 31 mai 2013

Tort cu crema de nuttella si fistic/ Tarta con crema de nocilla y pistacho






Acesta a fost tortuletul meu de aniversare din acest an.

Un tort care se poate servi fara problema de a ti se intoarce :))

Nu contine mult zahar si combinatia cremei de ciocolata asociata cu fistic ai atribuie o savoare speciala.

Ingrendiente blat:

1 ou, 1 albus, 50 gr zahar, 50 ml fanta de lamaie, 50 ml ulei, 100 gr faina, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de portocala.




Mod de preparare:

Oul, albusul si zaharul se mixeaza. 





Se adauga sucul, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se adauga coaja rasa de portocala.
Se coace intr-o tava de 26 cm, timp de 10-15 minute la 180 grade C.




Se lasa la racit.
Compozitia se poate coace in doua reprize.
Impartiti compozitia in doua parti egale si coaceti 2 blaturi.


Ingrendiente crema:

½ borcan nuttela, 100 gr fistic, 50 gr zahar, 400 ml frisca lichida, 6 lingurite gelatina praf , 5 lingurite lapte.

Mod de preparare:

Frisca se monteaza si se da la frigider.





Nuttella se pune in microunda 1 minut, se amesteca cu fisticul curatat de coaja si maruntit in blender si zaharul.





Se adauga jumatate din frisca montata si se omogenizeaza cu o lingura.
Se da la frigider.




Pentru decorare:

100 gr ciocolata, 50 ml lapte


Mod de preparare:


Ciocolata bucati impreuna cu laptele, se dizolva pe bm.
Se omogenizeaza si se toarna pe o foaie de copt.
Se uniformizeaza in strat subtire de2-3 mm si se da la frigider.





Cand e intarita, se taie romburi si se da din nou la congelator pana in momentul decorarii tortului.

Mod de montare tort:

Pe un platou, se aseaza primul blat, se insiropeaza cu fanta si se acopera cu crema.




Se uniformizeaza crema in strat egal si se aseaza al doilea blat care se insiropeaza.
Se da la frigider 15 minute, pana patrunde bine siropul in blat, apoi se acopera cu restul de frisca.
Se orneaza cu ciocolata si se da din nou la frigider pana in momentul servirii.

Si o felie pentru voi 





S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu